App Description

Aplikacija Oživi Me! izrađena je za „OŽIVI ME – SPASI ŽIVOT“ javnozdravstvenu kampanju, koju u Hrvatskoj provodi Studentska Ekipa Prve Pomoći (StEPP). Aplikacija uči korisnika kako pravilno postupiti i spasiti život u slučaju iznenadne srčane smrti.

Glavne karakteristike:
- Algoritam oživljavanja s kontinuiranom masažom srca
- Audio vodič koji omogućuje da spasioc provodi masažu srca pravilnim ritmom
- Mogućnost zvanja Hitne medicinske službe direktno iz aplikacije
- Izrađena od strane medicinskih djelatnika u skladu s međunarodnim smjernicama za kardiopulmonalnu reanimaciju

OŽIVI ME – SPASI ŽIVOT
Cilj kampanje je upoznati širu javnost o jednostavnim postupcima koji dokazano spašavaju ljudske živote te podignuti svijest o društvenoj odgovornosti za zdravlje pojedinaca. Naime, kada je riječ o preživljavanju osoba koje su doživjele srčani zastoj izvan bolnice (na ulici, poslu ili domu) za uspjeh je neophodna pravovremena i pravilna reakcija osobe koja je svjedočila tom događaju, pozvala HMP (Hitnu medicinsku pomoć) i bez odgađanja započela oživljavanje. Ukoliko uzmemo u obzir da ekipa HMP u Hrvatskoj na intervencije prvog stupnja (osoba bez svijesti) dolazi u prosjeku za 11 min te da se svake minute šansa za preživljavanje osobe u srčanom zastoju smanjuje za 10-12%, ako je očevici ne oživljavaju, uviđamo da žrtva nema realne šanse za preživljavanje i dobar oporavak bez pomoći osoba u njenoj okolini. Pravovremeno oživljavanje od strane svjedoka-laika povećava preživljavanje za čak 2-3 puta. Podaci koji govore o preživljavanju do izlaska iz bolnice („out-of-hospital-survival“) za Hrvatsku, nažalost nisu dostupni, ali se procjenjuju da preživi oko 5% žrtava koje dožive srčani zastoj.

S ciljem da se Hrvatska čim više približi navedenoj brojci te osiguraju najveće moguće šanse za preživljavanje osoba koje su doživjele srčani zastoj, StEPP je krenuo u medijsku kampanju o oživljavanju, kojom želimo educirati, upoznati te potaknuti čim više građana RH da u slučaju srčanog zastoja pristupe žrtvi i započnu s oživljavanjem te spase nepotrebno izgubljene ljudske živote.

iPhone Screenshots

(click to enlarge)

Oživi Me! screenshot 1 Oživi Me! screenshot 2 Oživi Me! screenshot 3 Oživi Me! screenshot 4 Oživi Me! screenshot 5

App Changes

  • June 16, 2014 Initial release

Other Apps From Ivor Kovic

CPR PRO AED Trainer AED Remote AED Supervisor AED Trainer DE