What's New

This app has been updated by Apple to display the Apple Watch app icon.

Děkujeme za všechny vaše podněty - všemi se zabýváme.

* optimalizace pro iOS 9
* přidaná nová funkce v aplikaci
* drobná vylepšení aplikace

Pokud máte k aplikaci jakékoli připomínky, posílejte je na [email protected] - jen tak na ně můžeme včas a správně reagovat.

App Description

Konverzace na cesty - jazykový průvodce do celého světa - speciálně pro našince ;)

Jedete na dovolenou nebo na služební cestu do zahraničí a neznáte místní jazyk? V cizí zemi se pohybujete v neznámém prostředí, ale přesto si tam musíte zajít do obchodu nakoupit, najíst se v restauraci, někde se ubytovat, půjčit si auto nebo se zajít večer někam pobavit. Právě proto je Konverzace na cesty nezbytným pomocníkem ve všech zemích, jejichž jazyk neovládáte. Navíc, místní obyvatele vždy potěší, pokud se alespoň pokusíte domluvit se s nimi jejich vlastním jazykem.

S angličtinou se sice domluvíte v 89 zemích, s němčinou v 10 a s italštinou téměř v 7 státech, ale tato Konverzace na cesty vám pomůže domluvit se prakticky kdekoliv na světě.

S kompletní kolekcí Konverzace na cesty, která obsahuje 22 jazyků v podobě nejpoužívanějších frází, se domluvíte přibližně ve 215 zemích (více informací najdete na http://www.ismartphrase.com/uplatneni-cestovni-konverzace-staty). Už nepotřebujete žádné cestovní příručky ani slovníky.

Každá jazyková verze konverzace na cesty je rozdělena do 31 témat nejčastěji potřebných jak při cestování, tak i v běžném životě (např. pozdravy a představování, počasí, veřejná doprava, stravování, ubytování, banka).

Jednotlivá témata obsahují věty (fráze nebo slovíčka), které připravili rodilí mluvčí. Rozsah témat pokrývá nejběžnější situace, které vás na cestách mohou potkat. Tyto věty si můžete nejen přečíst, ale hlavně poslechnout, takže nácvik výslovnosti bude hračka. Pokud si ale přece jen netroufnete mluvit, stačí přehrát větu nahlas a aplikace bude „mluvit“ za vás.

ZDARMA a nezávazně si vyzkoušejte, jak aplikace funguje a co všechno obsahuje. Až budete chtít, stačí si přímo z aplikace koupit zvukové nahrávky k vámi vybraným jazykům, nebo rovnou celý balíček konverzací na cesty ve všech jazycích.

Po zakoupení jednotlivých jazyků, nebo cenově výhodnější celé kolekce, jsou fráze připravené ke stažení do vašeho iPhone, iPad nebo iPod touch. Pak už nemusíte být ani online – fráze máte kdykoliv k dispozici. Jednotlivé konverzace na cesty se od sebe někdy liší, protože zohledňují zvláštnosti dané země (geografické, gastronomické, kulturní, atd.).

Ve všech jazycích najdete těchto 31 témat:
* VŠEOBECNÉ VÝRAZY
* POZDRAVY A PŘEDSTAVOVÁNÍ
* OTÁZKY A VŠEOBECNÉ DOTAZY
* SLOVA OPAČNÁ
* HOTEL, UBYTOVÁNÍ
* RESTAURACE
* SNÍDANĚ
* PŘEDKRMY
* POLÉVKY
* MASO
* RYBY A PLODY MOŘE
* PŘÍLOHY
* ZELENINA A SALÁTY
* OVOCE A ZÁKUSKY
* NÁPOJE
* STÍŽNOSTI
* CESTOVÁNÍ VLAKEM
* CESTOVÁNÍ LETADLEM
* CESTOVÁNÍ LODÍ
* CESTOVÁNÍ MĚSTSKOU DOPRAVOU
* TAXI
* PŮJČOVNA AUT
* PROHLÍŽENÍ PAMĚTIHODNOSTÍ
* ZÁBAVA A KULTURA
* OBCHODY A SLUŽBY
* BANKA
* POŠTA
* TELEFON
* DATUM, ČAS A POČASÍ
* ČÍSLA
* POHOTOVOST

Každá konverzace na cesty obsahuje přibližně:
* 600 vět (závisí na konkrétní jazykové verzi)
* 30 minut nahrávek
* 770 unikátních slov (slovní zásoba)

iPhone Screenshots

(click to enlarge)

Konverzace na cesty screenshot 1 Konverzace na cesty screenshot 2 Konverzace na cesty screenshot 3 Konverzace na cesty screenshot 4 Konverzace na cesty screenshot 5

iPad Screenshots

(click to enlarge)

Konverzace na cesty screenshot 6 Konverzace na cesty screenshot 7 Konverzace na cesty screenshot 8 Konverzace na cesty screenshot 9 Konverzace na cesty screenshot 10

App Changes

  • June 13, 2014 Initial release
  • July 28, 2014 New version 2.0
  • October 15, 2014 New version 2.1
  • January 31, 2015 New version 2.5
  • August 07, 2015 New version 3.0
  • February 01, 2016 New version 3.1