What's New

Zika Virus Update

App Description

Ovaj talijansko-hrvatski i hrvatsko-talijanski rječnik sastoji se od preko 3000 medicinskih pojmova prikazanih na jednostavan i razumljiv način koji obuhvaća orijentaciju u prostoru i vremenu; nesreće, katastrofe i pogibeljne situacije; dijelove ljudskog tijela; ozljede, simptome i bolesti; ljekarništvo; medicinske ustanove, njegu i postupke; dijagnostiku te trudnoću i porodništvo.

U hitnim situacijama ponekad čak i mali nesporazumi mogu biti fatalni ako se radi o spašavanju nečijeg života, pa je stoga ova aplikacija vrlo praktična i za pacijente i za zdravstveno osoblje koje radi u turistički izloženim područjima.

**************

SEEbiz.eu recenzija / Korisno za putnike: Putni medicinski rječnik

Na tržištu se nedavno pojavila zanimljiva iPhone aplikacija namijenjena svima koji puno putuju. Aplikacija je nastala prema višejezičnom Rječniku hitnih medicinskih intervencija autorice Edite Ciglenečki, prevoditeljice biomedicinskih sadržaja s međunarodnim diplomama iz engleskog, talijanskog i francuskog jezika, te dugogodišnjim radnim iskustvom zdravstvenog djelatnika u turizmu.

Rječnik u fizičkom obliku sa svojih 550 stranica ima dimenzije telefonskog imenika, dok je u obliku aplikacije svakom putniku vrlo jednostavno 'spakirati' ga u svoj pametni telefon. Aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje i uvijek je uz vas, kada vam zatreba, u vašem džepu. Za ovu aplikaciju nije potrebna veza s Internetom, ovo je profesionalna aplikacija namijenjena baš putnicima, pa stoga u potpunosti radi offline i nema dodatnih troškova dok ste u roaming zoni.

Pojmovi se mogu filtrirati po kategorijama i brzo pretraživati po nazivu, a sugeriraju se i pojmovi iz drugih kategorija koji su u vezi s traženim pojmom. A ukoliko niste sigurni kako se na stranom jeziku pravilno izgovara neki pojam, vaš iPhone vas "uči" pravilnom izgovoru.

Bliži se sezona skijanja i ozljeda, bilo bi mudro na vrijeme se opremiti. Sretan put!

iPhone Screenshots

(click to enlarge)

Putni medicinski rječnik hrvatsko-talijanski screenshot 1 Putni medicinski rječnik hrvatsko-talijanski screenshot 2 Putni medicinski rječnik hrvatsko-talijanski screenshot 3 Putni medicinski rječnik hrvatsko-talijanski screenshot 4 Putni medicinski rječnik hrvatsko-talijanski screenshot 5

App Changes

  • July 15, 2015 Initial release
  • March 09, 2016 New version 1.1
  • March 16, 2016 Price decrease: $1.99 -> $0.99

Other Apps From Geoinformatika doo

Guinot Beauty Komshe Travel Guides English-French Medical Dictionary for Travelers Putni medicinski rječnik  hrvatsko-španjolsko-hrvatski Diccionario médico para viajeros español-italiano Diccionario médico para viajeros español-francés English-Croatian-English Medical Dictionary for Travelers English-Spanish Medical Dictionary for Travelers English-Italian Medical Dictionary for Travelers Dictionnaire médical pour voyageurs français-italien Putni medicinski rječnik hrvatsko-francusko-hrvatski Medical Multilingual Dictionary for Travellers