What's New

Bug fixes

App Description

Abac digital

Clasica "numaratoare" acum intr-o forma noua si atractiva: digitala. Su nu doar atat: si multimedia si interactiva!

Toti am folosit in copilarie betisoare si numaratoare. Ne-au ajutat sa invatam sa numaram, sa socotim. Numaratoarea ne-a ajutat sa intelegem ce inseamna 4 si 5 si 8 si 10 si "zeci"...

Toti am avut un astfel de obiect: unii am avut pe cea simpla, altii mai complicate...

Desi pare o metoda învechita si rudimentara, cartile pedagogice pledeaza pentru folosirea acestui instrument de calcul la clasele mici, întrucât îi ajuta pe copii sa acceada la conceptul abstract al numerelor plecând de la obiecte concrete.

Dar ce ar fi daca ai nostri copii ar avea la indemana o numaratoare digitala, interactiva, avand sunete, animatii, care sa si verifice automat ce a lucrat copilul si care sa mai si premieze?! In plus, copilul poate alege ce fel de numaratoare doreste:
- masinute
- fluturasi
- capete de PitiClic
- buburuze
- pinguini
- pestisori, caluti de mare sau alte figurine.

Multiple feluri de utilizare:
- mod invatare (numaratoare simpla): copilul doar plimba obiectele, iar numaratoarea ii spune cate a mutat (cate a numarat)
- mod exersare: copilul primeste un exercitiu (adunare sau scadere), il rezolva folosind numaratoarea, iar numaratoarea il verifica! Si din cand in cand ii da si premii surpriza.

In modul "exersare" putem alege dintre 3 nivele diferite, predefinite, de dificultate:
- "pana" - aunari si scaderi, fara trecere peste ordin, pana la 10, avand 0, 1 si 2 unitati
- "strut" - aunari si scaderi, fara trecere peste ordin, pana la 30, avand 0, 1, 2, 3, 4 si 5 unitati
- "elefant" - aunari si scaderi, folosind trecerea peste ordin, pana la 100, avand 0, 1, 2, 3, 4 si 5 unitati

Si exista si un mod de lucru customizabil, in care putem selecta dupa dorinta si necesitate toate aceste variabile:
- adunari sau adunari si scaderi
- 0, 1 si 2 unitati sau avand mai multe unitati
- pana la 10, pana la 20, pana la 30, pana la 50 sau pana la 100
- folosind trecerea peste ordin sau fara trecere peste ordin sau numai din numere formate din zeci.

INSTRUCTIUNI:

Se alege modelul numaratoarei (obiectele colorate jumatate-jmatate, in 2 culori, fie pe diagonala, fie pe verticala, fie un rand o culoare, un rand alta culoare).
Se alege modelul pieselor. Sunt 10 modele de piese in total, fiecare model in 4 culori dar, la inceputul jocului, sunt disponibile doar 3 modele, in cate 2 culori.
Daca nu se alege niciun nivel si se apasa pe Start, se intra in modulul numaratoare simpla.
Sau se poate alege oricare dintre cele 4 nivele prezentate mai sus.
Dupa alegerea nivelului, daca se apasa Start, se intra in modulul numaratoare, avand exercitii respectand setarile alese.
Copilul trebuie sa rezolve exercitiul, tragand atatea piese cat este rezultatul operatiei afisate, in partea dreapta, in zona unde bara este rosie.
Dupa ce a tras numarul de piese corect, trebuie sa apese butonul "Verifica".
Daca a raspuns corect, va primi 10 puncte. La fiecare 50 de puncte castigate, primeste un cadou surpriza: 100 de puncte, alte modele de piese sau alte culori de piese (care vor deveni disponibile pentru joc).


Iar toate aceste minuni ar putea fi prezente in permanenta pe tableta copilului sau pe telefonul parintelui, sa le aiba la indemana oricand are putin timp sa faca exercitii de matematica sau oricand are NEVOIE sa faca o socoteala. Acasa, in masina, in tren, in avion, la scoala sau oriunde altundeva, numaratoarea (abacul) este la indemana.

Spor la joaca si la socotit!

iPhone Screenshots

(click to enlarge)

Numaratoare - ABAC screenshot 1 Numaratoare - ABAC screenshot 2 Numaratoare - ABAC screenshot 3 Numaratoare - ABAC screenshot 4 Numaratoare - ABAC screenshot 5

iPad Screenshots

(click to enlarge)

Numaratoare - ABAC screenshot 6 Numaratoare - ABAC screenshot 7 Numaratoare - ABAC screenshot 8 Numaratoare - ABAC screenshot 9 Numaratoare - ABAC screenshot 10

App Changes

  • June 18, 2014 Initial release