App Description

DirenGezi uygulaması , çeşitli kaynaklardan (web siteleri, facebook, twitter v.b.) derlediği görselleri ve yorumları içerir.

Biz, Gezi Parkı direnişinin, barışçıl bir özgürlük ve demokrasi talebi olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle içeriğimizde bilinçli olarak, halkı nefrete yönlendirecek, devlete karşı kışkırtan materyaller bulunmamaktadır.

Bölümler:

Kronoloji: Bu bölümde, Gezi Parkı olaylarının başlangıcından ağustos ayına kadar gerçekleşen belli başlı olaylar, tarih sırasına göre anlatılmaktadır.

Fotoğraflar: Bu bölümde, Gezi Parkı olayları sırasında çekilen ve konuya birçok farklı bakış açısından bakmayı sağlayan fotoğraflar bulunmaktadır. Bu fotoğraflar, herhangi bir görüşü yansıtmaktan çok, olaya objektif bakmayı va sadece tarihsel bir arşiv oluşturma amacı taşımaktadır.

Fotoğrafların tamamı internet ortamından derlenmiş olup, telif hakları ve yasal sorumlulukları, fotoğrafları çeken kişilere aittir.

Duvar Yazıları: Bu bölümde, Gezi Parkı olayları sürecinde yazılmış ve yazılı, görsel ve sosyal medya üzerinden en çok konuşulan duvar yazılarından bir seçki bulunmaktadır.

Sosyal Takip: Bu bölümde, Twitter, Facebook ve Youtube üzerinde #direngezi hastag'i kullanılarak yazılmış güncel metin ve fotoğraflar bulunmaktadır. Bu bölüm canlı olarak sürekli güncellenmektedir.

Bu bölümde yazılan tüm içerikler, yazan kullanıcılara aittir. Bu uygulama herhangi bir filtreleme yapmamaktadır ve içeriklerinden sorumlu değildir. Yasal tüm sorumluluk içerikleri yazan kullanıcılara aittir.

Uygulama zaten tüm dünyaya açık olan Twitter, Facebook ve Youtube hesapları içinden, #direngezi hastag filtrelemesi yapmaktadır.

iPhone Screenshots

(click to enlarge)

DirenGezi - Gezi Parkı Olayları Arşivi screenshot 1 DirenGezi - Gezi Parkı Olayları Arşivi screenshot 2 DirenGezi - Gezi Parkı Olayları Arşivi screenshot 3 DirenGezi - Gezi Parkı Olayları Arşivi screenshot 4 DirenGezi - Gezi Parkı Olayları Arşivi screenshot 5

iPad Screenshots

(click to enlarge)

DirenGezi - Gezi Parkı Olayları Arşivi screenshot 6 DirenGezi - Gezi Parkı Olayları Arşivi screenshot 7 DirenGezi - Gezi Parkı Olayları Arşivi screenshot 8 DirenGezi - Gezi Parkı Olayları Arşivi screenshot 9 DirenGezi - Gezi Parkı Olayları Arşivi screenshot 10

App Changes

  • September 13, 2013 Initial release