What's New

De app kan nu niet alleen voor de Tuinvlindertelling worden gebruikt, maar ook voor Mijn berm bloeit (samen met Floron) en Vlinders op vakantie (samen met de Groene Koepel).

App Description

Vlinders zijn leuk om naar te kijken en je kunt ze overal zien. Wist je dat in een gemiddelde tuin 7 vlindersoorten voorkomen? Maar ook in bloemrijke bermen en bijvoorbeeld op natuurkampeerterreinen kunnen veel vlinders leven. Tel de vlinders en meet hoe het met de natuur in je omgeving gaat. Die cijfers zijn belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en klimaatverandering.

De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze nog beter beschermd kunnen worden. Help mee en geef door welke vlinders je in je tuin zien (Vlindermee), hoe vlindervriendelijk de bermen in de buurt zijn (Mijn berm bloeit) en welke vlinders je ziet op een van de deelnemende natuurkampeerterreinen (Vlinders met vakantie). Dat kan allemaal met deze app. Bovendien kun je met deze app eenvoudig zoeken hoe de vlinders die je ziet heten, dat kan op kleur, familie of op naam. Tel alle vlinders die je ziet en geef ze door aan De Vlinderstichting. Dankzij jouw tellingen draag je bij aan de bescherming van vlinders!

Voor hulp bij deze app kun je contact opnemen met [email protected]

iPhone Screenshots

(click to enlarge)

Vlindermee screenshot 1 Vlindermee screenshot 2 Vlindermee screenshot 3 Vlindermee screenshot 4 Vlindermee screenshot 5

App Changes

  • June 16, 2014 Initial release
  • August 02, 2014 New version 1.4
  • July 28, 2015 New version 1.5
  • July 31, 2015 New version 1.51
  • July 29, 2016 New version 1.6
  • June 15, 2019 New version 1.7