App Description

KELOĞLAN KİMDİR

Keloğlan bir masal kahramanıdır. Başlan¬gıçta beceriksiz, tembel biri gibi gözükürken olayların gelişmesiyle kurnaz, cesur ve bece¬rikli olduğu ortaya çıkar ve sonunda mutlulu-ğa ulaşır.

Türk masallarında Keloğlan, yaşlı annesiy¬le birlikte yaşayan öksüz ve yoksul bir deli-kanlıdır. Birçok masalda anlatılan şehzadele¬re, üstün nitelikli kimselere benzemez. Yok-sulluğunu ve kimsesizliğini kurnazlığı, yar¬dımseverliği ya da cesaretiyle unutturur. Baş-langıçta miskin miskin oturan, annesinin zoruyla istemeye istemeye iş tutan, aptallığı ve unutkanlığı yüzünden yaptığı işi eline yüzüne bulaştıran biridir. Beklenmedik bir anda, güç durumda kalmış bir insan ya da hayvana yardım ettiği için onlardaki olağanüstü güçle¬rin desteği ile talihi döner. Keloğlan'ın yazgısı kıyıcı, acımasız, haksızlık yapmayı huy edin¬miş kimseler karşısında kurnaz ve akıllıca davranışlarıyla da değişebilir. Her iki durum¬da da Keloğlan sonuçta varlıklı, güçlü bir insan olur ve annesiyle birlikte mutlu bir yaşama kavuşur. Bu yönüyle Keloğlan tipi ve Keloğlan masalları halkın yoksulluktan kur¬tulma, varlıklı ve güçlü olma, özlemlerini dile getirmektedir.


Keloğlan’ı tanımayanımız yoktur.

10 farklı hikâyeden oluşan KELOĞLAN serimiz, özel çizilmiş resimler, tiyatral seslendirmeler, ses efektleri ve müzikler kullanılarak hazırlanmıştır.

Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, dünya durmadan döner, biz de onun içinde... Dereler dağlar, ölüler sağlar, topraklar taşlar, uçan kuşlar, periler cinler, daha daha neler, hepsi birlikte dönerler.
Dönmek iyi de, başımız dönmesin, amin, diyelim ocağımız sönmesin. Herkes kendi hesabını yapsın, bu masaldan bir pay kapsın. İnsan olaylardan bir ders almazsa, masal ne işe yarar akıl alan olmazsa... Ninem anlatsın masalı biz dinleyelim. Dinlemeyene ne diyelim!
Zamanın birinde bir ülkede bir Keloğlan yaşarmış. Her doğan canlının bir anasıyla bir babası varmış. Keloğlan doğduğu zaman tek bir saçı yokmuş: “Ne zaman çıkacak” diye beklerken koskocaman bir delikanlı olmuş. Anasıyla babası: “Adını ne koyalım” diye düşünürken konu-komşu “Keloğlan” koymuş. Bu isim Keloğlan'a tam da uymuş...


Canlı resimleri ve çocuklara hitap edecek şekilde hazırlanmış seslendirmeleri ile yeniden kurgulanmış KELOĞLAN masalları, çocuklarımızı eğlendirirken eğitecek. Onlara, paylaşmayı, sevmeyi, ahlak ve görgü kuralları gibi bir çok değeri, Keloğlan’ın dilinden öğretecek. Bu masal serisi ile sadece çocuklarımız değil, biz büyüklerde Keloğlan’ın anlatılarından kendimize dersler çıkaracağız.

KELOĞLAN masalları serisinin üçüncü uygulamasında, toplamda 122 sayfadan oluşan, her biri seslendirilmiş 4 farklı hikaye bulunmaktadır.



KELOĞLAN serimizin bu bölümünde bulunan masallar:

- Hayvanların Dili
- Ekmek Aslanın Ağzında
- Üç Taşlı Yüzük
- Sihirli Saz


Keloğlan masalları serimizde;

- Masallarımızı sesli olarak dinleyebilir veya sessiz olarak okuyabilirsiniz.
- Masallarımızı Facebook, Twitter ve mail aracılığı ile arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.
- Uygulamamız içinde bulunan yardım menüsü ile daha rahat kullanım hakkında bilgi edinebilirsiniz.
- Keloğlan masallarımızı iPhone veya iPad’inizden okuyabilirsiniz.
- Keloğlan serisinin diğer bölümlerine hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
- Çocuklarımız için özenle hazırlamış olduğumuz daha birçok hikaye ve masal serilerimize uygulamamız içerisinden ulaşabilirsiniz.


Dedelerimiz, ninelerimiz bize “Keloğlan Masalları” anlatırdı. Ne kadar büyük bir heyecanla dinlerdik… Şimdi o masalların kimisi kitaplara yazıldı, kimisi zihnimizde kaldı. Biz de, “bu güzel masal dünyası” sona ermesin diyerek yeni “Keloğlan Masalları” yazdık. Bu masalların, büyüklerimizin anlattığı masallar gibi güzel olmasına çalıştık. Gayret bizden, beğeni sizden…
Her kusur bizim, her güzellik masallarındır.

Çocuklarımız için çok değerli olan Keloğlan serisini iPhone ve iPad için hemen yükleyin.

iPhone Screenshots

(click to enlarge)

Keloğlan 3 screenshot 1 Keloğlan 3 screenshot 2 Keloğlan 3 screenshot 3 Keloğlan 3 screenshot 4 Keloğlan 3 screenshot 5

iPad Screenshots

(click to enlarge)

Keloğlan 3 screenshot 6 Keloğlan 3 screenshot 7 Keloğlan 3 screenshot 8 Keloğlan 3 screenshot 9 Keloğlan 3 screenshot 10

App Changes

  • June 29, 2013 Initial release

Other Apps From Nakkas Production Yappim Ltd

iZiyafet Animals: For Kids Atatürk ve İzmir Atatürk ve Kayıp Kıta Mu’nun Şifresi Atatürk'ün Din Anlayışı Gazi Paşam Mesneviden Hikayeler 2 Mesneviden Hikayeler 4 Mesneviden Hikayeler 3 Karagöz Hacivat 4 Karagöz Hacivat 3 Karagöz Hacıvat 2 Karagöz Hacivat 1 Nasrettin Hoca 2 Mesneviden Hikayeler 1 Nasrettin Hoca 1 Nasreddin Hoca Mustafa Kemal Atatürk Mesneviden Hikayeler Nasreddin Hoca: Para Peşin İyi Düşün Çocuklar için: Hayvanlar Zeynep Ramazanı Cok Sevdi Keloğlan 2 Keloğlan 1 Peygamberimizden Çocuklara Животные для Детей