App Description

Karagöz ve Hacivat, yeni maceraları ile birlikte karşınızda!

Usta yazar EKREM BEKTAŞ’ın kaleminden çıkan ve usta tiyatrocularımız tarafından seslendirilen KARAGÖZ HACİVAT serimizi siz değerli kullanıcılarımıza sunuyoruz.

Tamamı seslendirilmiş toplamda 280 den fazla sayfa, 7 farklı hikaye ve 6 farklı karakter tanıtımıyla oluşan KARAGÖZ HACİVAT serimiz, özel çizilmiş resimler, tiyatral seslendirmeler, ses efektleri ve müzikler kullanılarak hazırlanmıştır.

KARAGÖZ:
Karagöz, yuvarlak sakallı, kaba ve cahil birisidir. Kalın bir sesle konuşur. Hacivat’ın güzel ve
doğru davranışlarını alaya alır ama sonunda işi tatlıya bağlar.

HACİVAT:
Hacivat, kıvrık sakallı, kibar ve okumuş birisidir. İnce bir sesle konuşur. Karagöz’e güzel ve doğru davranışları anlatmaya çalışır.

TUZSUZ DELİ BEKİR:
Mahallenin kabadayısıdır. İşsiz-güçsüz birisi olduğundan nara atarak etrafta dolaşır. Belindeki bıçağını, başkalarını korkutmak amacıyla taşır ve herkesi korkutur. Bazen saflığına gelerek aldandığı da olur. Hiç kimse onunla yolda karşılaşmak istemez, yolunu değiştirir.

TEMEL KAPTAN:
Karadenizli olup, Karadeniz ağzıyla konuşur. Sözünü olduğu gibi söyler… Eğip bükerek dolambaçlı yollara sapmadan konuştuğu için her sözünde bir espri vardır. Hiç kimseyi aldatmak düşüncesi yoktur. Kalbinde ne varsa dilinde de o vardır.

HÜSMEN AGA:
Rumelili olup, eşeğine yüklediği küfelerle dolaşarak kendi yetiştirdiği sebzeleri satar. Rumeli ağzıyla konuşur. Bazen öğündüğü olsa da saf ve dürüst bir insandır.

KARAGÖZ’ÜN HANIMI:
Karagöz gibi şakacıdır ama Karagöz’e göre daha anlayışlı ve düşünceli bir kadındır. Bazen Karagöz’ün yanlışlarına karşı gelir, bazen de Karagöz’ün davranışlarına uyum gösterir.


Karagöz- Söyle bakalım Hacicavcav, ne istiyorsun?
Hacivat- Sana bir müjdem var Karagözüm.
Karagöz- Bana para mı getirdin?
Hacivat- Yok efendim, sana çalışacak iş buldum.
Karagöz- Ben senden iş istemedim ki yahu!
Hacivat- Öyle ama, beni tanıyanlar ayıplıyor efendim. “Karagöz gibi serseri-işsiz birisiyle niye arkadaşlık ediyorsun” diyorlar.
Karagöz- Beni tanıyanlar da: “Hacivat gibi bir dostun varken niye çalışıyorsun” diye beni ayıplıyorlar.
Hacivat- İyi ama Karagözüm, bak, kış yaklaşıyor, bir tedbir aldın mı?
Karagöz- Tedbir hazır Hacicavcav. Kış bana yaklaştıkça ben de sana yaklaşacağım… Hadi şimdi şöyle bir dolaşıp dostlarımızı çatlatalım!..
Hacivat- Yıktın perdeyi Karagözüm, bu herkese kötü örnek olur!
Karagöz-(Güleç) Merak etme Hacivat Çelebi, düşünen insan, iyi bir tarafını bulur!

Karagöz’le Hacivat, her zaman yanımızda olsun. Bazen güldürsün, bazen düşündürsün. Yeni hikâyelerle aramızda yaşasın. Tuzsuz Deli Bekir’i, Temel’i, Hüsmen Aga’yı ve daha nice kahramanı kimse unutmasın. Bu düşünce ile yeni Karagöz hikâyeleri yazıldı ve hazırlandı.
Takdir sizden, gayret bizden…

Tiyatral seslendirmeler eşliğinde hazırlanan Karagöz ve Hacivat serisinin ikinci uygulamasında, toplamda 68 sayfadan oluşan, her sayfası seslendirilmiş 2 farklı hikaye bulunmaktadır.


Karagöz ve Hacivat serimizin bu bölümünde bulunan hikayeler:

- Eski Dost
- Öcü


Karagöz Hacivat hikayeleri serimizde;

- Hikayelerimizi sesli olarak dinleyebilir veya sessiz olarak okuyabilirsiniz.
- Hikayelerimizi Facebook, Twitter ve mail aracılığı ile arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.
- Uygulamamız içinde bulunan yardım menüsü ile daha rahat kullanım hakkında bilgi edinebilirsiniz.
- Karagöz Hacivat hikayelerimizi iPhone veya iPad’inizden okuyabilirsiniz.
- Karagöz Hacivat serisinin diğer bölümlerine hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
- Çocuklarımız için özenle hazırlamış olduğumuz daha birçok hikaye ve masal serilerimize uygulamamız içerisinden ulaşabilirsiniz.


Çocuklarımız için çok değerli olan Karagöz Hacivat serisini iPhone ve iPad için hemen yükleyin.

iPhone Screenshots

(click to enlarge)

Karagöz Hacivat 3 screenshot 1 Karagöz Hacivat 3 screenshot 2 Karagöz Hacivat 3 screenshot 3 Karagöz Hacivat 3 screenshot 4 Karagöz Hacivat 3 screenshot 5

iPad Screenshots

(click to enlarge)

Karagöz Hacivat 3 screenshot 6 Karagöz Hacivat 3 screenshot 7 Karagöz Hacivat 3 screenshot 8 Karagöz Hacivat 3 screenshot 9 Karagöz Hacivat 3 screenshot 10

App Changes

  • June 18, 2013 Initial release

Other Apps From Nakkas Production Yappim Ltd

iZiyafet Animals: For Kids Atatürk ve İzmir Atatürk ve Kayıp Kıta Mu’nun Şifresi Atatürk'ün Din Anlayışı Gazi Paşam Mesneviden Hikayeler 2 Mesneviden Hikayeler 4 Mesneviden Hikayeler 3 Karagöz Hacivat 4 Karagöz Hacıvat 2 Karagöz Hacivat 1 Nasrettin Hoca 2 Keloğlan 3 Mesneviden Hikayeler 1 Nasrettin Hoca 1 Nasreddin Hoca Mustafa Kemal Atatürk Mesneviden Hikayeler Nasreddin Hoca: Para Peşin İyi Düşün Çocuklar için: Hayvanlar Zeynep Ramazanı Cok Sevdi Keloğlan 2 Keloğlan 1 Peygamberimizden Çocuklara Животные для Детей