What's New

Hatalar Düzeltildi

App Description

NASREDDİN HOCA KİMDİR

Nasreddin Hoca, Türk edebiyatının ve geleneğinin en önemli mizah ustalarından ve bilgelerinden biridir. 1208 yılında Sivrihisar’ın Hortu köyünde doğan Nasreddin Hoca, iyi bir eğitim almış, imamlık, müftülük, öğretmenlik ve kadılık yapmıştır. 1284 yılında Akşehir’de vefat etmiş ve farklı üsluptaki mizahı ile yüzyıllardır halkın sevgilisi olmuştur.
İnsanlar tarafından çok sevilen Nasreddin Hoca, İslam inancına bağlı biridir. Hazırcevap olma yönü ile herkesi hem şaşırtmayı hem de güldürmeyi başarmıştır. Toplumsal hayatta karşılaşılan sosyal problemlere mizahi bir üslup ile yaklaşan Nasreddin Hoca, fıkralarında, Anadolu insanlarının yapısını, düşüncesini ve olaylara bakışını anlatmıştır. Fıkralarının özünde insanları iyiye ve doğruya yöneltme, kusurları ve hataları espriler ile birleştirerek gözler önüne serme anlayışı hakimdir.
Bireyleri ve toplumları her yönü ile çok iyi tanıyan Nasreddin Hoca, aile, komşuluk, dostluk ve iş ilişkilerinde gördüğü aksaklıkları kendine has tarzı ile dile getirip insanlara ders verecek şekilde latifelerle birleştirmiştir.
Nasreddin Hoca fıkraları Türk sözlü edebiyatının kısa, açık ve sade olma özelliklerini taşır. Dolaylı anlatımlara başvurmadan, açıksözlü ve net ifadeler kullanılır. Fıkralarda anlatılan olayların sonunda ise her zaman bir ders verilir. En büyük amacı insanları düşündürmeye sevk etmek olan fıkraları sayesinde, hem Türk toplumunda hem de diğer ülkelerde tanınmakta ve günümüz dünyasında bile adından bahsettirmektedir.
Evrensel ve zaman tanımaz fıkra ve hikayeleriyle Nasrettin hoca insan ilişkilerine yaptığı mizahi vurgularla yalnızca Türk değil dünya edebiyat tarihinin önemli bir figürü olup 1996-1997 yılları UNESCO tarafından Uluslararası Nasreddin Hoca yılı ilan edilmiştir.

***************************************************************************

Nasreddin Hocayı tanımayanımız yoktur.

Usta yazar EKREM BEKTAŞ’ın kaleminden çıkan ve Usta tiyatrocu ERCÜMENT BALAKOĞLU'nun sesi ile birleşen NASREDDİN HOCA serimizi siz değerli kullanıcılarımıza sunuyoruz.

20 farklı hikâyeden oluşan Nasreddin Hoca serimiz, özel çizilmiş resimler, tiyatral seslendirmeler, ses efektleri ve müzikler kullanılarak hazırlanmıştır.

Hoca bakkaldan şekeri aldı. Kâğıda sardı:
— Kaç para, diye sordu. Bakkaldan önce Fındık cevap verdi:
— Dede, bu şeker para etmez, dedi. Bakkal, araya girdi:
— Hoca al götür şunu, para istemez, dedi.
— Gel gidelim Fındık, kavga etmeden.
— Gidelim dede, mikrop kapmadan.

Canlı resimleri ve çocuklara hitap edecek şekilde hazırlanmış seslendirmeleri ile yeniden kurgulanmış Nasreddin Hoca hikâyeleri, çocuklarımızı eğlendirirken eğitecek. Onlara, paylaşmayı, sevmeyi, ahlak ve görgü kuralları gibi bir çok değeri, Nasreddin Hoca'nın dilinden öğretecek. Bu hikâye serisi ile sadece çocuklarımız değil, biz büyüklerde Nasreddin Hoca'nın anlatılarından kendimize dersler çıkaracağız.

- Sesli anlatımını ERCÜMENT BALAKOĞLU'nun yaptığı Nasreddin Hoca serisinin birinci uygulamasında, toplamda 53 sayfadan oluşan, her biri seslendirilmiş 5 farklı hikaye bulunmaktadır.

Nasreddin Hoca serimizin bu bölümünde bulunan hikayeler:

- Eşeğin Dili
- Hırsız
- Konuşan Eşek
- Şehir Yolu
- Sulu Adam

Nasreddin Hoca hikayeleri serimizde;

- Hikayelerimizi sesli olarak dinleyebilir veya sessiz olarak okuyabilirsiniz.
- Hikayelerimizi Facebook, Twitter ve mail aracılığı ile arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.
- Uygulamamız içinde bulunan yardım menüsü ile daha rahat kullanım hakkında bilgi edinebilirsiniz.
- Nasreddin Hoca hikayelerimizi iPhone veya iPad’inizden okuyabilirsiniz.
- Nasreddin Hoca serisinin diğer bölümlerine hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
- Çocuklarımız için özenle hazırlamış olduğumuz daha birçok hikaye ve masal serilerimize uygulamamız içerisinden ulaşabilirsiniz.

Çocuklarımız için çok değerli olan Nasreddin Hoca serisini iPhone ve iPad için hemen yükleyin.

iPhone Screenshots

(click to enlarge)

Nasrettin Hoca 1 screenshot 1 Nasrettin Hoca 1 screenshot 2 Nasrettin Hoca 1 screenshot 3 Nasrettin Hoca 1 screenshot 4 Nasrettin Hoca 1 screenshot 5

iPad Screenshots

(click to enlarge)

Nasrettin Hoca 1 screenshot 6 Nasrettin Hoca 1 screenshot 7 Nasrettin Hoca 1 screenshot 8 Nasrettin Hoca 1 screenshot 9 Nasrettin Hoca 1 screenshot 10

App Changes

  • June 08, 2014 Initial release

Other Apps From Nakkas Production Yappim Ltd

iZiyafet Animals: For Kids Atatürk ve İzmir Atatürk ve Kayıp Kıta Mu’nun Şifresi Atatürk'ün Din Anlayışı Gazi Paşam Mesneviden Hikayeler 2 Mesneviden Hikayeler 4 Mesneviden Hikayeler 3 Karagöz Hacivat 4 Karagöz Hacivat 3 Karagöz Hacıvat 2 Karagöz Hacivat 1 Nasrettin Hoca 2 Keloğlan 3 Mesneviden Hikayeler 1 Nasreddin Hoca Mustafa Kemal Atatürk Mesneviden Hikayeler Nasreddin Hoca: Para Peşin İyi Düşün Çocuklar için: Hayvanlar Zeynep Ramazanı Cok Sevdi Keloğlan 2 Keloğlan 1 Peygamberimizden Çocuklara Животные для Детей