What's New

Aangepaste configuratie gegevens.
Bug fixes.

App Description

Renteberekening

Met de Renteberekening kunnen verschillende soorten rentes over een openstaand bedrag berekend worden. De rentes worden berekend tussen de datum van het ontstaan van de vordering en de datum van de berekening. Zowel de datum van de vordering als de datum van de berekening worden meegerekend.

De diverse rentes kunnen ook samengesteld berekend worden. De rente die over een jaar berekend wordt, zal dan worden opgeteld bij de openstaande hoofdsom. De originele hoofdsom wordt na ieder loopjaar vermeerderd met de rente over dat jaar. De rente die na die datum wordt berekend, wordt dus berekend over een hogere hoofdsom.

Incassokosten kunnen worden toegevoegd als de vordering door de schuldeiser uit handen wordt gegeven aan een incassobureau. Volgens de wet kunnen hiervoor verschillende incassotarieven gekozen worden. Dit zijn: Incassokosten naar tarief NOVA, Rapport Voorwerk en de Buitengerechtelijke Incassokosten.

Naast het gekozen rentepercentage kan een schuldeiser ook een extra percentage heffen. Dit heet “opslag”. Een schuldeiser kan bijvoorbeeld de wettelijke rente rekenen plus een opslag van 2%. De optelsom van deze twee percentages is dan het percentage waarmee gerekend wordt.

Gratis voor abonnees
De app Renteberekening is gratis voor klanten van Sdu Uitgevers met een abonnement op Rekenpoort.nl. Met RekenPoort.nl heeft u 24 uur per dag en vanaf iedere computer in de wereld toegang tot een schat aan juridische rekentools en cijfers.

De app Renteberekening is een product van Sdu Uitgevers.
Sdu Uitgevers(www.sdu.nl) is één van Nederlands belangrijkste aanbieders van juridische informatie. Sdu Uitgevers voorziet de Nederlandse jurist dagelijks van vaktijdschriften, boeken, studiedagen en online informatie.

Bekijk http://www.scherpinsupport.nl/site/apps. als u op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

iPhone Screenshots

(click to enlarge)

Renteberekening screenshot 1 Renteberekening screenshot 2 Renteberekening screenshot 3 Renteberekening screenshot 4

App Changes

  • June 09, 2014 Initial release