What's New

Bug fixes

App Description

Η εφαρμογή αυτή σας δίνει την ευκαιρία να ελέγξετε τις γνώσεις σας σχετικά με το σώμα σας και να μάθετε πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε. Θα δείτε ότι υπάρχουν συστήματα στο ανθρώπινο σώμα που λειτουργούν ακούσια, χωρίς την συνειδητή συμμετοχή του νου, και άλλα που καθορίζουν τις εκούσιες λειτουργίες μας.
Η εφαρμογή περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

• Το κυκλοφοριακό σύστημα που περιλαμβάνει την καρδιά, το αίμα και τα αιμοφόρα αγγεία.

• Το πεπτικό σύστημα που επεξεργάζεται και διασπά τις τροφές. Περιλαμβάνει τους σιελογόνους αδένες, τον οισοφάγο, το στομάχι, το ήπαρ, την χοληδόχο κύστη, το πάγκρεας, τα έντερα, τον ορθό και τον πρωκτό.

• Το ενδοκρινικό σύστημα που υφίσταται μέσα στο σώμα με τη μορφή ορμονών, που παράγονται από τους ενδοκρινείς αδένες όπως τον υποθάλαμο, την υπόφυση, την επίφυση, το θυρεοειδή, τον παραθυρεοειδή και τα επινεφρίδια.

• Το σκελετικό σύστημα που παρέχει δομική υποστήριξη και προστασία με οστά, χόνδρους, συνδέσμους και τένοντες.
• Το μυϊκό σύστημα που ελέγχει τις κινήσεις του σώματος.

• Το νευρικό σύστημα που συλλέγει και μεταφέρει τις πληροφορίες στον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και τα νεύρα.

• Το αναπνευστικό σύστημα με όργανα που χρησιμοποιούνται για την αναπνοή όπως ο φάρυγγας, ο λάρυγγας, η τραχεία, οι βρόγχοι, οι πνεύμονες και το διάφραγμα.

• Το λεμφικό σύστημα που πραγματοποιεί τη μεταφορά της λέμφου μεταξύ ιστών και αίματος.

• Το αναπαραγωγικό σύστημα που περιλαμβάνει τα εξής όργανα: ωοθήκες, σάλπιγγες, μήτρα, κόλπος και μαστικοί αδένες στη γυναίκα και όρχεις, σπερματικός πόρος, σπερματοδόχες κύστεις, προστάτης και πέος στον άνδρα.

• Το ουροποιητικό σύστημα που περιλαμβάνει τα νεφρά, τους ουρητήρες, την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα και καθορίζει το ισοζύγιο υγρών, την ισορροπία ηλεκτρολυτών και την απέκκριση των ούρων.
• Το ανοσοποιητικό σύστημα καταπολεμά τις ασθένειες και αποτελείται από τα λευκοκύτταρα, τις αμυγδαλές, τις αδενοειδείς εκβλαστήσεις, το θύμο αδένα και την σπλήνα.

Πόσο καλά γνωρίζετε τις λειτουργίες του σώματος σας; Ελέγξτε το με περισσότερες από 800 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Ξεκινήστε το ταξίδι μέσα σας με αυτό το υπέροχο κουίζ σχετικά με την ανθρώπινη ανατομία. Μάθετε πώς τα πράγματα που θεωρούμε εύκολα και απλά χρειάζονται περίπλοκες διαδικασίες για να συμβούν. Πώς όλα αυτά τα συστήματα εργάζονται ασταμάτητα για να μας κρατούν ζωντανούς, υγιείς και χαμογελαστούς.

iPhone Screenshots

(click to enlarge)

Τέστ Ανατομίας Ανθρωπίνου Σώματος screenshot 1 Τέστ Ανατομίας Ανθρωπίνου Σώματος screenshot 2 Τέστ Ανατομίας Ανθρωπίνου Σώματος screenshot 3 Τέστ Ανατομίας Ανθρωπίνου Σώματος screenshot 4 Τέστ Ανατομίας Ανθρωπίνου Σώματος screenshot 5

iPad Screenshots

(click to enlarge)

Τέστ Ανατομίας Ανθρωπίνου Σώματος screenshot 6 Τέστ Ανατομίας Ανθρωπίνου Σώματος screenshot 7 Τέστ Ανατομίας Ανθρωπίνου Σώματος screenshot 8 Τέστ Ανατομίας Ανθρωπίνου Σώματος screenshot 9 Τέστ Ανατομίας Ανθρωπίνου Σώματος screenshot 10

App Changes

  • June 09, 2014 Initial release