What's New

- Zobrazení aktuality o počasí (lze povolit / zakázat v nastavení)
- Nově lze nastavit průhlednost radaru
- Tmavý režim a optimalizace pro iOS 13
- Opravy chyb

App Description

Meteoradar – nejpřesnější předpověď srážek pro Česko

Aplikace Meteoradar je jednou z nejstahovanějších aplikací na iPhone a iPad. Aplikace nabízí řadu zajímavých funkcí. Zobrazí nejen aktuální srážky nad Českem, ale i jejich předpověď na následující hodinu. Nechybí ani údaje o aktuálních teplotách, větru, srážkách nebo stavu počasí. Meteoradar umožňuje sledovat vývoj počasí téměř v reálném čase. Data jsou aktualizována každých 10 minut.

* Srážky a jejich předpověď (radar)
Aplikace na mapě zobrazí aktuální srážky nad Českem a Německem s přesností až 1 km. Nechybí ani předpověď jejich vývoje na následující hodinu (dostupné u českého radaru). Přesně tak poznáte, kdy přeháňka dorazí přímo do vašeho města. Radarové snímky Česka poskytuje ČHMÚ a snímky Německa poskytuje DWD.

* Údaje z meteostanic
Na mapě jsou dostupné údaje z více než 150 meteorologických stanic. Meteorologické stanice zaznamenávají teplotu, vítr, srážky ale i vlhkost nebo tlak vzduchu. U každé stanice je v grafu uveden vývoj teploty.

* Blesky
V případě bouřek aplikace zobrazí i místa, kde uhodil blesk. Na základě radarového snímku potom poznáte, jak se bude bouřka nadále vyvíjet.

* Meteozprávy
Aplikace zobrazuje informace o počasí přímo od uživatelů, kteří sledují počasí v daných místech.

* Přidávejte informace o počasí
Aplikace umožňuje zasílat informace o počasí ve vaší lokalitě. Pokud se u vás vyskytuje například silná bouřka, stačí v aplikaci vytvořit hlášení o počasí, které si následně přečtou stovky lidí. Přidat můžete aktuální fotografii či popis počasí. Ostatní lidi tak varujete před nepříznivým počasím, které panuje ve vašem městě a pravděpodobně zasáhne i další.

* Widget
Díky přehlednému widgetu získáte rychlý přehled o aktuálních srážkách na našem území.

Poskytovatelem radarových snímků a detekce blesků z Česka je Český hydrometeorologický ústav. Poskytovatelem radarových snímků Německa je DWD. Databázi kamer poskytl sever Webcams.cz.

iPhone Screenshots

(click to enlarge)

Meteoradar screenshot 1 Meteoradar screenshot 2 Meteoradar screenshot 3 Meteoradar screenshot 4 Meteoradar screenshot 5

iPad Screenshots

(click to enlarge)

Meteoradar screenshot 6 Meteoradar screenshot 7 Meteoradar screenshot 8 Meteoradar screenshot 9 Meteoradar screenshot 10

App Changes

  • June 10, 2014 Initial release
  • October 12, 2014 New version 2.0
  • October 26, 2014 New version 2.1
  • February 13, 2015 New version 2.2
  • March 26, 2015 New version 2.2.1
  • December 03, 2016 New version 2.3
  • December 09, 2016 New version 2.3.1
  • June 13, 2019 New version 2.4
  • October 15, 2019 New version 2.5

Other Apps From InMeteo, s.r.o.

Wetterradar World of Trains Angry Curves In-počasie Angry Curves Lite In-počasí Wetter in Wien Meteoradar Bank Robbery: Great Western Heist Ventusky: Weather Maps & Radar